Hogy maradjon energiád másra

Aki ismer tudja, hogy én világ életemben egy alkalmazotti formában dolgozó, középvezetői feladatokat ellátó személy voltam, mindaddig, amíg a férjem elém nem állt azzal a kéréssel, hogy szeretne egy saját vállalkozást alapítani, melyet velem együtt szeretne vezetni és melynek bizonyos feladatait, mint mondjuk a cégvezetés és az ügyvezetői feladatok ellátása, rám szeretné bízni. Persze ez az ember életében egy iszonyatosan nagy örömforrást, hiszen együtt tud dolgoznia férjével, együtt tudnak felépíteni valamit, ami a sajátjuk lesz, amire büszkék lehetnek, ami méltán fogja öregbíteni a nevüket, a másik oldalon azonban egy hihetetlen nagy felelősség és persze káoszt teremt az ember fejében.

Azt kell mondjam, hogy elég gyorsan sikerült magam felszívni és a dolgok elébe állni. Elkezdtem felgöngyölíteni, hogy mik azok a feladatok, melyekre embert kell felvenni a cégbe saját alkalmazott gyanánt és mi az a feladat, amit nekem kell ellátni. Ekkor még fogalmam sem volt, hogy a végén számtalan külső szakértő csapattal fogok együtt dolgozni. Azt gondoltam, hogy mindent nekem kell kézben tartanom és irányítanom, mert különben összedől minden. Persze most már tudom, hogy ez koránt sem így van és egészen egyszerűen nem igaz ez a fajta gondolatmenet.

Hamar rájöttem ugyanis, hogy egyetlen ember nem lesz elég a munkavédelem minden feladatának ellátására például és nekem nem lesz arra időm, hogy a jogszabályokat bújjam és segítséget nyújtsak ennek az embernek a feladatok profi ellátásában. Ekkor kezdtem el külső szakértők után keresgélni. Nem kellett csalódnom, mert gyorsan rátaláltam az activesafety csapatára, akik azóta is tökéletes és profi segítséget nyújtanak ezen a területen. Akkor döbbentem rá, amikor őket választottam, hogy tulajdonképpen nekem más feladataim vannak másra kell az energia, és bizony amit csak lehet külső szakértő csapatok részére ki kell szervezni, hogy a vállalat folyamatosan tudjon fejlődni és én is tenni tudjam a dolgom. El kellett engednem számtalan feladatot, hogy jobban tudjam végezni a cég menedzselését és a mindennapi feladatainak megoldását.

Így tehát mindenkinek csak javasolni tudom, hogy hasonló helyzetben keresse fel az activesafety csapatát, és ne egyedül próbáljon meg egy kötelező alkalmazottal végig osonni ezeken a feladatokon, mert hatalmas bukás és súlyos követkemények lehetnek a végeredményei, főleg akkor, hogy ha nem jut mellette elég időnk a valóban minőségi feladatellátásra. Mindenki válassza őket, hogy legyen energiája és kapacitása más feladatokra, melyek a növekedést viszik folyton folyvást feljebb.