Egy apró meglepetés

Azt, hogy egy kapcsolat mitől jó rengeteget lehetne boncolgatni, hiszen számos összetevője van, viszont abban biztos vagyok, hogy egy házasság attól lesz jó, ha a kapcsolat jó, és ezt hosszú távon meg is tudja tartani két ember. Apró, fondorlatos, de folyamatos figyelmet és törődést igényel egy jó házasság. Nem szabad azt gondolni, hogy ha két ember összekötötte az életét, és egymás ujjára húzták a karikagyűrűt, akkor már nem is kell foglalkozni azzal a párkapcsolattal. Nem szabad hátra dőlni, és feltenni a kezünket a problémák felbukkanásánál, hiszen azok mindig azt jelzik, hogy valami nincs rendben, és ha nem változtatunk, akkor bizony romlani, majd laposodni fog a kapcsolat, a végén pedig kihűl, a két ember elidegenedik egymástól, ami majdnem minden esetben visszafordíthatatlanul a kapcsolat végét is jelenti. Gyerekkel vagy gyerek nélkül.

Nálunk például a folyamatos figyelem, a mindennapos apró meglepetések válnak be. Lehet az egy spontán randevú vagy egy reggeli kávé az ágyba, egy meglepetés vacsora vagy ebéd, esetleg egy régen vágyott dolog, amire vagy ideje nincs az embernek, hogy beszerezze, vagy mindig elfelejti.

Ilyen volt például a férjemnek egy apple watch szij 44mm formában. Ő ugyanis sokat fut, és már mondta nekem is többször, hogy kell vennie egy szíjat, amiben napközben van és egyet amiben fut mert a sport során azért kopik és használódik a szíj, nem annyira szép már munka közben rajta. Én pedig emlékeztem rá, és csak úgy, valamelyik nap kerestem neki egyet az applewatchsop.hu oldalán, és meg is rendeltem. Amikor pedig reggel ott várta egy kis dobozban a pulton, ahol a kávéja is szokta várni őt, már kaptam is az sms-t, hogy mennyire köszöni és hogy meglepődött rajta. Azt gondolom, ezek az apró dolgok tudják mindig életben tartani az egymás iránti tiszteletet és szeretetet, na és persze folyamatos meglepetésekkel és izgalmakkal szolgálni a mindennapok számára, hogy azok se legyenek szürkék vagy unalmasak. Adni pedig tényleg mindig jobb mint kapni.